Om oss

Emil Bäcklin är uppväxt och bosatt i Sigtuna med sambo och två små grabbar. Gick ut hotell & restauranggymnasiet i Märsta 2003 har sedan dess jobbat inom restaurangbranschen. Har mestadels jobbat lokalt men det har även blivit lite jobb utomlands med åren. När fritiden inte spenderas med familjen så är det jakt & fiske som gäller. Augusti 2015 började han jobba på Sigtunahöjden hotell & konferens tillsammans med Kalle Eriksson och Karl Högstedt. Upptäckte snabbt att alla tre var likasinnade och samarbetade väldigt bra. Tidigt på året 2017 dök möjlighet att förvärva Båthuset Krog & Bar upp och efter några snabba samtal så var det ett solklart val.

Kalle Eriksson är uppvuxen på lantgård och med naturen nära till hands så ligger jakt, djur & natur han varmt om hjärtat, fotbollsskorna används lite då och då medans golfklubborna numera mest samlar damm. Tillsammans med Filippa har han döttrarna Cornelia & Alicia. Kalle är utbildad sommelier och har ett antal kocktävlingar i bagaget däribland 5st semifinalen i Årets kock. Han började sin resa inom restaurangbranschen på Eriks Gondolen 1999. Sedan dess har han hunnit med att jobba på ett antal krogar innan han hamnade ute i Skebobruk där han fick vara med att starta upp och driva Skebo Herrgård. Efter det blev det Rosersbergs slott, Och Himlen därtill innan han hamnade på Sigtunahöjden där han träffade Kalle Högstedt & Emil Bäcklin. Att få ta över efter Lasse & Cuba är en rolig utmaning och med Båthusets unika själ ser vi en framtida potential i denna fantastiska restaurang.

Karl Högstedt Redan som liten fanns ett stort intresse för matlagning och det spenderade mycket tid med hans föräldrars i kök, det växte när hans farfar startade familjens sommarkrog i Tynderö norr om Sundsvall där han växte upp. Efter en hel del sommarjobb på familjekrogen tog han sina knivar, skidor och lätt bohag till Åre för att göra sin gymnasieutbildning i hotell och restaurang. Efter det blev det flytt till Uppsala där han träffade Hanna som han har två grabbar med. Har sedan dess jobbat på bl.a. Moderna muséet samt Hambergs fisk i Uppsala innan han hamnade på Sigtunahöjden. När chansen att ta över Båthuset dök upp så tog det inte lång tid innan han bestämde sig för att hoppa ombord!

Med sina 42 sittplatser i matsalen, öppen spis, bar, öppet kök samt uteservering under sommarhalvåret så driver vi nu vår flytande restaurang.

Varmt Välkomna!
Emil, Kalle & Karl

 

Om Båthuset

Båthusidén är född och genomförd av Mikael och Inger Hansson som större delen av sommarhalvåret är bosatta i Stockholms skärgård, och fann att man saknade en familjär och inbjudande krog att gästa när andan föll på. Mikael som har en grundmurad kärlek till betongpontoner skapade Båthuset.

Mellan åren 1996 – maj 2017 drevs krogen av Lars Kempe & Torbjörn Ullberg som gjorde Båthuset Krog & Bar till Sigtunas familjära och inbjudande kvarterskrog.